lauantai 20. lokakuuta 2012

Ja taas on jo lauantai !

Tänään tulee jo 64 päivää siitä ku lähdin tänne espanjaan ! Näihin päiviin on sisältyny niin paljo kaikkee mitä en ikinä olis uskonu kokevani ! Oon kasvanu henkisesti täälä varmaan jo viis metriä ! Mutta siis älkää peläkkö, oon mä vielä se sama hassu emmi ! Joskus täälä tulee semmosia päiviä ku miettii että mitä hemmettiä mä täälä oikeesti teen mutta sitte parin minuutin päästä noista ajatuksista tytöt kömyää mun syliin niin samalla muistan että miks tää on niin ihanaa. Noista tytöistä on tullu mulle jo ihan tajuttoman tärkeetä ja noin puolen vuoden päästä ku meen takas kotia niin en voi kuvitellakkaa kuinka ikävä mun niitä tulee ! Ja kaikkia täälä ! Nää ajatukset pulpahti tällä viikolla mieleen siks koska jouduttiin sanomaan jo heipat yhelle au pair ystävälle, Julialle, joka oli tullu vigoon jo tammikuus. Ihan tyhmää että kaikki tulee ja lähtee eri aikoihin niin joutuu viettään monia läksiäisiä mutta sitte tietystihän jostain muualta tulee taas uus au pair.

Mutta kuitenki mun tästä viikosta. Kaikki on hokenu että pian tulee kylmä ja alkaa sateet mutta ku sitä on kuunnella jo viimeset pari viikkoa niin on aatellu ettei se tulis näin äkkiä ! Lämpöasteet on tippunu tällä viikolla sieltä parinkympin tienoilta viiteentoista, alkuviikko satanu vettä ja on pitäny kaivaa coretex ja kangastakki kaapista. Mun pitäs käydä ostaas joku päivä ittelleni kumpparit nimittäin ku vettä tulee niin ei oo kiva kävellä märin jaloin. Alkuviikosta nimittäin ku mun jalat kastu niin musta tuntuu että sain siinä samalla vähä kylmää ja nyt mua vaivaa flunssa.. Ei onneks oo mikää paha flunssa mutta on vähä semmonen tukkonen olo.. Sen takia ny loppuviikosta oon päättäny jättää urheiluaki vähä vähemmälle ja ottaa vähä rennommin ettei taas iske kuume ! Mua kans pelottaa että mulle tulee korvatulehdus koska mun oikee korva on tuntunu (taas) semmoselta jännältä ! Ja ku mulla korvatulehdukset on aika yleisiä.. 

Muuten tää viikko on sujunu taas aiva normisti. Espanjantunneilla musta on jopa tuntunu että oon luokan paras oppilas ja oon vähä kyllästynykki välillä ku mennään asioita läpi tooooooooooosi hitaasti ! Ku siis tuo kurssi missä oon niin se on se kaikista matalin tasoltaan ku sielä on niin paljo eri kulttuureista ihmisiä. Ykski päivä mun toisella puolella tyttö kirjotti muistiinpanoja kiinaksi ja toisella puolella arabiaksi ! Opettaja suositteliki mulle että siirtyisin yhtä astetta vaikeemmalle kurssille koska pärjään tuola jo mun espanjalla tosi hyvin ja mielelläni mä vaihtaisinki luokkaa jos oppisin enemmän espanjaa, mutta sen luokan tuntien aikataulu ei sovi mun aikatauluun.. Nimittäin ku tytöt lähtee kouluun noin klo 8.30, koulu alkais jo 9.30 ja mun pitäs tuon tunnin aikana kiirehtiä suihkuun, hotkasta aamupala (jota oon oppinu täälä rakastaan ku suomes mun aamupala ei ollu kauheen hääppönen yleensä), pukee, laittautua ja kiiruhtaa äkkiä kouluun jonnekka kävelemiseski kestää noin puolisen tuntia. Eli mieluummin oon sitte kaikes rauhas aamulla ja meen helpommille kursseille ku sitte kiirehdin aamulla ja istahdan kärttysenä tunnille jossa olisin enemmän pihalla. 

Sitte puhelin asiaan. Mähän edellises postaukses kerroin siitä kuinka mun puhelimet on alkanu reistailla ja kävin tilaamas uuden. Noh se ei oo vieläkää tullu ): Ei kuitenkaa paniikkia, koska en oo vielä maksanu sitä, vaan pelkästään varannu. Mutta ei kai täs auta ku ootella.. Mua kuitenki harmittaa tosi paljo ku mun tosi vanha nokiani on hajonnu lopullisesti enkä saa sitä enää auki ku se puhelin sisälsi niin paljo hyviä muistoja ! Ku sain sen vuonna 2007 vai 2008 niin sielä on viestejä noilta ajoilta (eli siis myös joitain mietaa / kasino -viestejä) joita ollaan aina varsinki ellun kans lueskeltu ja naureskeltu meidän tyhmille yläasteaikasille viesteille ! :D Mutta ny niitäkää ei enää oo... Höh ! 



Sitte tällä viikolla sain sarpalta (joka kirjottelee kans semmosta blogia) tämmösen Liebster blog tunnuksen, jonka kuvailu menee näin :

Liebster tarkoittaa rakkainta tai rakastettua, mutta se voi tarkoittaa myös suosikkia. Liebster-palkinnon ajatuksena on antaa huomiota blogeille, joilla on alle 200 lukijaa. 

 Tunnustuksen säännöt:

1. Kiitä antajaa ja linkitä hänen blogiinsa.

2. Valitse viisi suosikkiblogiasi (joilla on siis alle 200 lukijaa) ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.
3. Kopioi ja liitä palkinto blogiisi.
4. Toivo, että ihmiset joille lähetit palkinnon antavat sen eteenpäin heidän viidelle suosikkiblogilleen 

 Eli kai munki sitte pitää jatkaa tätä.. Mä oon tosi laiska lukeen toisten blogeja ja mähän en kirjota tätä mun omaakaa blogia sen takia että saisin bloggailla, vaan sen takia että mun rakkaat sukulaiset ja ystävät sielä kotosuomes pysyis kärryillä mun elämästä ja mitä mun arkeen täälä kuuluu ku muuten se yhteydenpito varsinki isovanhempiin jokka ei hirveesti käyty tietokonetta, olis paljo hankalempaa ! Mutta kuitenki täs kahen kaverin blogit joita käyn lueskelees, koska ne on kans au paireina niin tietysti mua kiinnostaa mun kaverienki saman homman kokemukset ! :-)




Sitte vähä tän päivän suunnitelmista: Tänään eka otan aiva rennosti ja sitte ku Camilla pääsee töistä kahen mais niin suunnataan ruokaostoksille ja tehään jotain hyvää kalaruokaa ! Mä niin tykkään näistä lauantaista ku oon aina yksin niin Camilla suuntaa aina meille sitte ottamaan kans rennosti ja sitte tehään yhes hyvää ruokaa (tai haetaan noutoruokaa :D ) ja illalla ehkä suunnataan jonnekki :) Kuitenkaa mitää biletystä ei oo tänään tiedos, ei sitä täälä joka vkl jaksa !





Loppuun vielä kaikkia satunnaisia kuvia joita en oo tänne lisänny viime ja tältä viikolta :










Espanjassa ei koskaa tiedä mihin törmää, kouluun yks päivä kävellessäni suojatiellä oli tämmönen näky..

Spiderman valmiina keikuttaan lanteita !

Nää seuraavat kuvat on otettu mun puhelimella sillä aikaa ku Rocio oli vesipeuhulas viime viikolla :)









Hasta luegoooooo !

1 kommentti: